Cutremure stiri: 504

În Moldova este marcată Ziua Internaţională a Sănătăţii

7 apr. 2015,, 18:00   Societate
3684 0
Foto: trm.md
În Moldova este marcată Ziua Internaţională a Sănătăţii. În acest context, ministrul Sănătăţii, Mircea Buga, a spus marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că "în această zi se desfăşoară o campanie cu deviza "De la fermă pînă în farfurie, mîncarea sigură să fie!", informează agenţia "Infotag".

Ministrul a spus că "în toată Moldova va fi difuzat un filmuleţ video cu îndemnul faţă de cetăţeni de a respecta igiena, precum şi de a fi atenţi la calitatea şi modul de păstrare a produselor, să le prelucreze şi gătească bine".

Buga a menţionat că "în ultimii cîţiva ani s-a majorat numărul cazurilor de infecţii gastrointestinale acute".

"În 2012, în Moldova s-au înregistrat peste 10 mii de asemenea cazuri, iar în 2014 – deja 12 mii. Cheltuielile statului pentru tratarea bolnavilor, de asemenea, cresc anual, depăşind 10 milioane de lei", a relatat ministrul, menţionînd că "Ministerul elaborează amendamente la legislaţie, ce vizează înăsprirea pedepsei pentru agenţii economici care nu respectă condiţiile de păstrare a produselor".

Directorul Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, Iurie Carp, de asemenea, consideră că responsabilitatea pentru agenţii economici care nu respectă condiţiile de păstrare a produselor trebuie înăsprită, deoarece suferă consumatorii.

Pe lîngă campania informaţională, în această zi Centrul de Sănătate Publică va organiza verificarea gratuită a nivelului de glucoză în sînge şi a tensiunii arteriale. De asemenea, locuitorii Chişinăului îşi pot verifica greutatea şi nivelul de lichid în organism în indici procentuali, precum şi masa musculară şi de grăsime.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав