Cutremure stiri: 501

Gaburici a prezentat în Parlament legile pentru care și-a asumat răspunderea (VIDEO)

9 apr. 2015,, 14:47   Politică
3678 3

Габурич представил в парламенте законы, за которые правительство взяло на себя ответственность
Foto: noi.md

Premierul Chiril Gaburici a prezentat în plenul Parlamentului cele patru proiecte de legi, pentru care Executivul și-a asumat răspunderea politică. Este vorba de proiectul legii bugetului de stat, proiectul politicii bugetar-fiscale, proiectul bugetului asigurărilor sociale și cel al bugetului asigurărilor medicale pentru 2015, informează NOI.md.

Șeful Executivului le-a explicat deputaților că decizia de angajare a răspunderii a fost adoptată în contextul crizei economice profunde prin care trece țara. Chiril Gaburici a ținut să precizeze că Guvernul nu a avut intenția de a submina autoritatea Legislativului prin acest pas, ci de a rezolva problema bugetului în termeni cît mai restrîniși.

“Așteptările și prognozele pentru acest an sînt, considerabil, mai puțin optimiste, decît ne-am fi dorit. Conform prognozelor Ministerului Economiei, care au stat la baza acestui pachet de legi, PIB-ul se va deprecia cu 1% față de anul 2014. De la învestirea Guvernului, principalul obiectiv a fost redresarea economică. Pentru aceasta este nevoie ca instituțiile statului să fie pe deplin funcționale”, a spus Gaburici.

Totodată, premierul a menționat că din cauza tergiversării adoptării bugetului, Moldova riscă să piardă finanțarea externă. “Unele aspecte ale negocierilor cu partenerii de dezvoltare sînt condiționate de aprobarea bugetului. De asemenea, angajamentele statului referitoare la implementarea mai multor reforme este tergiversată de faptul că în lipsa unui buget funcțional, instituțiile statului nu pot iniția procedurile de achiziții în aceste scopuri. Acest fapt va pune în pericol finanțarea externă”, a argumentat Gaburici.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав