Cutremure stiri: 505

Socialiștii despre acțiunile Guvernului: Este un circ (VIDEO)

9 apr. 2015,, 15:15   Politică
4134 2

Социалисты о действиях правительства: Это цирковое представление!
Foto: noi.md

Proiectele de lege pentru care Guvernul Gaburici și-a asumat răspunderea politică au fost deja publicate în Monitorul Oficial. Anunțul a fost făcut de către deputatul socialist Vladimir Țurcan, care i-a acuzat pe guvernanți de încălcarea flagrantă a legislației în vigoare, notează NOI.md.

„În Monitorul Oficial din data de 8 aprilie se regăsesc deja aceste proiecte și hotărîri de Guvern, ceea ce înseamnă că acestea au intrat în vigoare. În mod normal, abia după examinarea moțiunii de cenzură și respingerea acesteia, legile vor fi considerate ca intrate în vigoare. Este un circ ce se întîmplă. Publicarea acestor legi, asta este o încălcare flagrantă”, a menționat Țurcan.

Acuzațiile au fost însă respinse de președintele Parlamentului, Andrian Candu, care a precizat că procedura de asumare a răspunderii prevede ca pachetul legilor respective să fie publicate în Monitorul Oficial.

„Probabil dumneavoastră ați lipsit o perioadă de timp din țară și nu sînteți la curent cu ultimele decizii ale Curții Constituționale ce presupun angajarea răspunderii. În situația în care moțiunea nu va fi depusă sau va fi respinsă după depunere, actele publicate în Monitorul Oficial vor intra în vigoare”, a spus Candu.

Potrivit Constituției, deputații au la dispoziție 72 de ore pentru a depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului. Aceasta poate fi inițiată la solicitarea a 26 de deputați. Dacă totuși moțiunea nu este depusă sau nu este întrunit numărul necesar de voturi pentru exprimarea votului de neîncredere, legile pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea intră în vigoare.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав