X 
Cutremure stiri: 505

Decizia Guvernului de asumarea a răspunderii, contestată la Curtea Constituțională

10 apr. 2015,, 12:14   Politică
5551 5

Decizia Guvernului de asumarea a răspunderii, contestată la Curtea Constituțională
Foto : moldnews.md

Socialiștii au solicitat Curții Constituționale să se expună pe marginea legalității hotărîrii Guvernului de a-și asuma răspunderea pentru pachetul de legi ce vizează bugetul de stat. O sesizare în acest sens a fost depusă astăzi de un grup de deputați PSRM, informează NOI.md.

Potrivit deputatului Vasile Bolea, prin angajarea răspunderii politice, Guvernul a încălcat un șir de norme constituționale, întrucît adoptarea bugetului de stat este prerogativa exclusivă a Parlamentului, a explicat acesta.

„A fost încălcat articolul 6 din Constituție, care prevede separarea puterilor în stat, articolul 66, care stipulează care sînt atribuțiile Parlamentului. Considerăm că a fost încălcat și articolul 131 din Constituție, care prevede că adoptarea bugetelor de stat este prerogativa exclusivă a Parlamentului”, a menționat deputatul.

Anterior, și deputații PCRM au anunțat că vor contesta, probabil, hotărîrea de ieri a Guvernului la Curtea Constituțională. În opinia lor, Executivul a recurs la o metodă greșită, evitînd să prezinte cele patru proiecte de legi importante în plenul Parlamentului, pentru dezbateri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав