X 
Cutremure stiri: 501

Legile asumate de guvern au fost transmise spre promulgare președintelui

14 apr. 2015,, 11:23   Politică
4444 4

Foto: noi.md

Cele patru proiecte de legi, pentru care Guvernul și-a asumat, săptămîna trecută, răspunderea politică au fost semnate de președintele Parlamentului, Andrian Candu, și transmise spre promulgare șefului statului. Informația a fost confirmată pentru NOI.md de secretarul general al legislativului, Ala Popescu.

„În condițiile în care nu a fost înregistrată nicio moțiune de cenzură în cele 72 de ore, proiectele de legi se consideră a fi adoptate. Acestea urmează să fie promulgate de șeful statului și publicate în următorul număr al Monitorului Oficial, deja în calitate de legi”, a precizat sursa.

Termenul de 72 de ore în care deputații au avut posibilitatea să înainteze moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Gaburici a expirat pe 12 aprilie, după-amiază. Anterior, deputații socialiști și-au anunțat intenția de a exprima vot de neîncredere executivului, însă, în lipsa numărului necesar de voturi, inițiativa nu a fost înregistrată la Parlament.

Precizăm că săptămîna trecută, Guvernul și-a asumat responsabilitatea politică pentru proiectele legii bugetului de stat, al politicii bugetar-fiscale, al bugetului asigurărilor sociale și asigurărilor medicale pentru 2015. Chiril Gaburici și-a argumentat decizia prin faptul că adoptarea bugetului nu mai poate fi tergiversată, în condițiile crizei economice profunde prin care trece țara.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав