X 
Cutremure stiri: 502

Transnistria dorește să dezvolte turismul rural

14 apr. 2015,, 17:30   Economie
5221 1
В Приднестровье хотят развивать сельский туризм
Foto: atlantis.ru
În Transnistria va fi impulsionată activitatea privind studierea posibilităților de dezvoltare a turismului rural în regiune. La această înțelegere au ajuns participanții la întrevederea de lucru de la Ministerul Dezvoltării Economice din Transnistria, la care s-au discutat perspectivele de dezvoltare a agroturismului în regiune, informează NOI.md. La ședință au participat reprezentanți ai ministerului de profil, administrațiilor de stat, structurilor comerciale din domeniul turismului etc.

În cadrul discuțiilor directorul agenției de turism „Atlantis”, Victor Kulișov, a relatat despre turismul rural și avantajele acestuia. Potrivit lui Kulișov, în afară de faptul că beneficiarul sosește de sine stătător la locul destinației și asigură un flux de valută străină în țară, agroturismul contribuie și la crearea locurilor de muncă în mediul rural, renașterea tradițiilor și obiceiurilor în sate și nu necesită investiții mari în dezvoltare.

Directorul agenției de turism a menționat că Moldova deja întreprinde anumiți pași în această direcție și are o experiență în domeniul agroturismului. Astfel, în afară de casele particulare, s-a deschis o gospodărie agricolă care concomitent poate caza pînă la 500 de turiști.

Despre necesitatea consolidării eforturilor autorităților transnistrene, a organizațiilor comerciale și necomerciale, precum și a comunității științifice a vorbit directorul organizației necomerciale „EtEco”, Tatiana Sergheeva, care a subliniat că doar prin eforturi comune pot fi atinse rezultate pozitive. La rîndul său, etnograful și profesoara Natalia Gavriliuc a menționat că savanții și studenții Universității de Stat din Transnistria „Taras Șevcenko” sînt dispuși să participe la cercetări etnografice și folclorice ale popoarelor care locuiesc în Transnistria.

Directorul organizației necomerciale „Agenția pentru dezvoltare regională”, Tatiana Iaskova, a relatat despre experiența sa de organizare a turismului rural, despre locurile unde acesta poate fi desfășurat. Iaskova a menționat că este important nu doar de amenajat locațiile pentru turiști, ci și de elaborat rute turistice și de creat infrastructura necesară.

Rezumînd totalurile întrunirii de lucru, viceministrul Dezvoltării Economice al Transnistriei, Dmitri Boltrușko, a menționat că, pentru a propune această chestiune spre examinare în Consiliul coordonator pentru susținerea și dezvoltarea turismului, este necesar de sistematizat toată informația și propunerile participanților. Ulterior, urmează să fie studiate posibilitățile de dezvoltare a turismului rural în Transnistria.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав