Cutremure stiri: 506

Procurori din 14 ţări au sosit la Chişinău la şedinţa plenară a SEEPAG

28 apr. 2015,, 12:30   Societate
3022 0
Прокуроры 14 стран съехались в Кишинев на пленарное заседание SEEPAG
Foto: noi.md
La Chişinău, pentru prima dată are loc şedinţa plenară a Grupului Consultativ al Procurorilor din Sud-Estul Europei SEEPAG. La aceasta participă 24 de procurori din 12 ţări din Europa de Est, inclusiv Bulgaria, Serbia, România, Muntenegru, Croaţia.

Şeful Secţiei asistenţă juridică internaţională şi integrare europeană a Procuraturii Generale, Anatol Pîrnău, a relatat agenției "Infotag" că scopul consultărilor este acordarea asistenţei reciproce (consultative şi juridice) procurorilor la investigarea acţiunilor comunităţilor criminale şi a crimelor transnaţionale.

"Procurorii se reunesc de regulă de două ori pe an – primăvara şi toamna. Moldova pentru prima dată, în anul curent, prezidează în grup. Pentru fiecare stat se pregătesc planuri de depăşire a problemelor, iar apoi se analizează cursul îndeplinirii. SEEPAG este un organ consultativ şi de parteneriat", a explicat el.

Printre participanţii la discuţii figurează adjunctul procurorului federal din Belgia, Eric de Bisschop, şeful Oficiului pentru combaterea corupţiei şi crimei organizate din Macedonia, Jovan Ilievski.

La ceremonia de deschidere a şedinţei plenare a participat procurorul general al Moldovei, Corneliu Gurin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав