Cutremure stiri: 507

Voie bună în centrul capitalei, de Ziua Internațională a Dansului (VIDEO)

29 apr. 2015,, 17:25   Societate
4799 0

Voie bună în centrul capitalei, de Ziua Internațională a Dansului (VIDEO,FOTO)
Foto : noi.md

Astăzi, cu prilejul Zilei Internaționale a Dansului, în centrul capitalei a avut loc un flashmob cu participarea cîtorva ansambluri de dansuri, relatează NOI.md.

La acțiune au participat trei formații de dans popular: „Mărțișor”, „Hora Horița” și „Busuioc”. Aceștia le-au creat o bună dispoziție trecătorilor, care s-au oprit să-i privească. De asemenea, a impresionat publicul cu dansuri moderne ansamblul „Black&White”.

„Prin această acțiune amintim publicului că avem o tradiție a dansului minunată, avem dansatori, ansambluri, coregrafi de mare clasă. Putem merge mai departe cu dansul, ca o întregire a unei imagini frumoase a Moldovei”, a declarat șefa Direcției cultură a Primăriei municipiului Chișinău, Ana Lucia Culev, intervievată de NOI.md.

Ea a mai spus că tot prin această acțiune s-a bătut în poarta guvernării țării, pentru ca aceștia să-i audă, să-i vadă și să-i susțină mai mult financiar pe dansatorii din țară: „Statul nu-i încurajează, nu-i susține financiar, cu baze de dans, cu o salarizare bună, cu costume, pentru că ei au nevoie de lucrurile acestea pentru a putea supraviețui”, a afirmat funcționara.

Micii dansatori au reușit să creeze o atmosferă de sărbătoare. Acestora li s-au alăturat și cîteva persoane din public, care s-au mișcat și s-au distrat pe ritmuri de muzică populară moldovenească.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав