X 
Cutremure stiri: 505

Schimb de replici între Voronin și Ghimpu în Parlament (VIDEO)

30 apr. 2015,, 15:47   Politică
10852 8

Foto: noi.md

Examinarea repetată a Proiectul de lege cu privire la locuințe a stîrnit discuții aprinse în plenul Parlamentului, între liderii PL și PCRM. Proiectul care stabilește modul în care este realizat dreptul la locuința socială și alte tipuri de locuințe a fost remis spre reexaminare de către Nicolae Timofti, care a menționat că prevederile documentului contravin Constituției, notează NOI.md.

Poziția președintelui Timofti a fost împărtășită și de liberalul Mihai Ghimpu. Politicianul a criticat practicile sovietice de repartizare a locuințelor și în special faptul că oamenii de rînd au primit camere în cămin, în timp ce demnitarii din acea perioadă s-au ales cu apartamente spațioase.

„În perioada sovietică toți moldovenii erau băgați în cămine, și săracii și acum locuiesc acolo, iar cei care vorbesc în numele lor și vor să organizeze paradă de Ziua Muncii au venit și și-au luat cele mai bune apartamente. Acum clasa muncitoare a rămas din nou în aceste cămine. Noi nu le putem face această nedreptate. Au primit și ei trei metri pătrați și vrem acum să le luăm și acest drept. Președintele are în cazul dat dreptate”, a menționat Ghimpu.

Imediat în discuție a intervenit și liderul PCRM, Vladimir Voronin. „În perioada sovietică, majoritatea oamenilor au primit locuințe. Acum voi trăiți cu toții în case cu trei, patru etaje, o familie întreagă, dar pentru cetățenii noștri nu se face nimic. Dumneata, domnule Ghimpu, te strădui să arăți că ești om educat și citit, dar pînă la urmă nu deții aceste calități”, a menționat Voronin.

„Eu nu m-am referit la dumneavoastră, ci la prietenii dumneavoastră, cei cu lenta Sfîntul Gheorghe”, a replicat, la rîndul său, Mihai Ghimpu.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав