X 
Cutremure stiri: 506

Bașcanul Irina Vlah a condus prima întrunire a noului Comitet executiv al Găgăuziei

5 mai. 2015,, 08:45   Politică
2939 0

Foto: facebook.com

Luni, 4 mai, în Comrat s-a desfășurat prima întrunire a noului Comitet executiv al autonomiei găgăuze, prezidată de bașcanul Irina Vlah, informează NOI.md. Reuniunea a fost dedicată pregătirilor pentru desfășurarea primei ședințe a noului executiv de la Comrat, care este preconizată pentru lunea viitoare, 11 mai.

În cadrul adunării au fost examinate chestiuni organizatorice și de cadre ale noului comitet executiv, șefii de direcții au primit indicațiile de rigoare.

Bașcanul a fost informat că bugetul autonomiei dispune de 700 de mii de lei pentru compensațiile la transportul public oferite persoanelor cu nevoi speciale.

De menționat că pe lîngă bașcanul Găgăuziei va fi creat un consiliul extins pe probleme economice și sociale. Irina Vlah a comunicat că a discutat această problemă în cadrul întrevederii cu președintele Camerei de Comerț și Industrie a Moldovei, Valeriu Lazăr. Bașcanul le-a solicitat membrilor Comitetului executiv să înainteze propuneri privind activitatea acestei structuri.

Președintele raionului Ceadîr-Lunga, Valentin Cara, a opinat în cadrul adunării că în urma închiderii postului vamal din Ceadîr-Lunga bugetul autonomiei va pirede peste 50 de milioane de lei. Cara a comunicat că după reformarea Serviciului Vamal s-a decis lichidarea postului din orașul Ceadîr-Lunga.

Potrivit funcționarului, antreprenorii locali sînt extrem de revoltați de această decizie. Valentin Cara a mai spus că lichidarea acestui post va necesita mutarea în alt loc a unor întreprinderi și închiderea pînă la 1700 de locuri de muncă. În acest sens, la indicația bașcanului, va fi expediată o scrisoare premierului moldovean Chiril Gaburici cu rugămintea de a nu admite lichidarea postului vamal din Ceadîr-Lunga.

În cadrul reuniunii au mai fost punctate acțiunile care se vor desfășura în Găgăuzia cu prilejul marcării a 70 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав