Cutremure stiri: 502

Socialiștii cer demisia lui Drăguțanu, Gurin, Chetraru și Balan

8 mai. 2015,, 11:05   Politică
3824 4

Социалисты требуют отставки Дрэгуцану, Гурина, Кетрару и Балана
Foto: ziarulnational.md

„Un circ bine regizat” – astfel a calificat deputatul socialist Ion Ceban audierile organizate ieri în plenul Parlamentului, cu privire la situația actuală din sistemul bancar. Acesta a declarat după ședință că nu a aflat nimic nou de la șefii SIS, CNA, ai Procuraturii Generale și Băncii Naționale, notează NOI.md.

„Am asistat la un circ, un nou show bine regizat de către actuala guvernare. Nu am aflat nimic nou, decît faptul că premierul a spus că într-adevăr a fost un furt, că toate instituțiile abilitate au știut că aceste lucruri se întîmplă, dar că n-au întreprins nimic. Miliardele s-au furat”, a spus Ceban.

Parlamentarul a anunțat că fracțiunea PSRM a înregistrat în Parlament un proiect de hotărîre privind demisia celor patru funcționari audiați – procurorul general Corneliu Gurin, directorul Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru, guvernatorul BNM, Dorin Drăguțanu, precum și directorul Serviciului de Informații și Securitate, Mihai Balan. Hotărîrea nu a fost însă supusă dezbaterilor în Parlament.

„Considerăm că doar urmărirea penală și demisia acestor persoane poate să arunce lumină asupra tuturor evenimentelor din sistemul bancar și care au pus la bătaie securitatea statului și bunăstarea cetățenilor”, a spus Ceban.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав