Cutremure stiri: 505

Aspiranţi la primăria Chişinău decid dacă vor candida independent sau pe listă

12 mai. 2015,, 14:45   Societate
3006 0

Foto: noi.md

Unii candidaţi pentru funcţia de ales local în capitală, care iniţial au decis să candideze independent, se vor regăsi pe listele unor formaţiuni politice, alţii însă rămîn fideli deciziei de a candida independent. Motivele au fost formulate în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune „TV7”., transmite IPN.

Astfel, activistul civic Olega Brega ar putea deveni candidatul pentru funcţia de primar al capitalei din partea partidului „Democraţia Acasă”, care săptămîna trecută s-a retras din Blocul electoral „Platforma PPEM – Iurie Leancă”. Brega spune că a adunat numărul necesar de semnături pentru a putea candida la funcţia de consilier municipal, dar nu reuşeşte să le adune pe cele necesare pentru a se înscrie şi în cursa pentru fotoliul de primar. „Este foarte dificil, aproape imposibil, să aduni în două săptămîni 10 mii de semnături. De aceea m-am decis să candidez pe lista electorală a „DA”, a declarat Brega.

Un alt activist social, Victor Chironda, a spus că a decis să meargă la alegerile locale pentru Consiliul municipal Chişinău pe listele „PPEM – Iurie Leancă”. „Aş fi avut şanse să ajung consilier municipal şi dacă mergeam independent. Însă pentru independenţi condiţiile sînt dificile, chiar şi dacă voi cîştiga mandatul. Este nevoie ca să aibă echipă, fonduri, programe, pentru a obţine ceva. Am decis să merg pe lista acestui bloc, deoarece concepţiile lor corespund cu ale mele”, a spus Chironda.

Un alt activist, Vitalie Voznoi, preşedintele organizaţiei „Oraşul meu drag”, va candida pe listele Blocului electoral „Lista Poporului”. Voznoi a comunicat că marţi, 12 mai, Blocul va decide asupra candidatului pentru funcţia de primar al capitalei.

Deşi recunoaşte că este dificil de a aduna numărul necesar de semnături, Ion Dron, preşedintele Centrului de Iniţiative şi Monitorizare a Autorităţilor Publice, insistă să candideze independent pentru funcţia de primar de Chişinău. „Partidele reprezintă acele piese mici care formează sistemul, care, la rîndul său, ne apasă pe fiecare dintre noi. Actualul sistem trebuie distrus, însă acest lucru este imposibil să-l faci dacă candidezi pe listele de partid. Oare teatrul unui singur actor contribuie mai puţin la cultură decît teatrul cu mai mulţi actori?”, a spus Ion Dron.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав