X 
Cutremure stiri: 501

CEC solicită detalii despre sursele de finanțare a campaniei electorale

13 mai. 2015,, 08:45   Politică
4169 3
Foto: noi.md
Comisia Electorală Centrală a solicitat PSRM și „Partidului Nostru” să prezinte în termen de trei zile informația privind sursele de finanțare a campaniei electorale. Această hotărîre a fost adoptată la ședința CEC-ului, susținută în seara zilei de marți, 12 mai, sub președinția lui Andrei Volentir, relatează NOI.md.

La Comisia Electorală Centrală au apărut întrebări privind sursele de finanțare a primelor cheltuieli electorale ale „Partidului Nostru” al lui Renato Usatîi și Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, condus de Igor Dodon. Informațiile detaliate urmează să fie prezentate în decurs de trei zile, a hotărît CEC.

CEC a examinat primele rapoarte financiare ale celor nouă concurenți electorali (potrivit situației de la 8 mai) privind cheltuielile de pregătire către alegerile locale 2015 din 14 iunie. Astfel, cheltuielile pentru campania electorală declarate de concurenții electorali diferă foarte mult – de la sume ce depășesc 1,5 și 1,2 milioane de lei la „Partidul Nostru” și PSRM pînă la zero la liberal-democrați, național-liberali, democrați și creștin-democrați.

De asemenea, CEC i-a obligat pe socialiști și Partidul Liberal să indice numărul exact al panourilor de publicitate electorală plasate în țară și să prezinte copiile contractelor încheiate cu companiile de publicitate.

În finalul ședinței, CEC a aprobat lista observatorilor la alegeri din partea organizației obștești Promo-Lex și Ambasada Italiei în Republica Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав