X 
Cutremure stiri: 506

Alte cinci întreprinderi vinicole din Găgăuzia vor avea acces pe piața Rusiei

15 mai. 2015,, 12:30   Economie
2448 0
Еще пять винзаводов Гагаузии получат доступ на рынок России
Foto: companion.ua
Încă cinci companii vinicole din autonomia găgăuză vor obține acces pe piața Rusiei. În proces de soluționare se află și problema reluării exportului producției din carne, fructe și legume din Găgăuzia pe piața rusă, informează NOI.md.

Potrivit Comitetului Executiv al Găgăuziei, informația a fost comunicată în cadrul unei ședințe de lucru cu participarea bașcanului, Irina Vlah, prim-vicepreședintele Comitetului Executiv, Vadim Ceban, șeful Complexului agroindustrial, Serghei Babii, și consilierul autonomiei pentru activități economice externe, Iurie Iacubov.

Irina Vlah a menționat importanța realizării înțelegerilor anterioare cu regiunea Moscova și alte regiuni din Federația Rusă. „În timpul apropiat, în Găgăuzia va sosi un grup de specialiști ruși care vor studia posibilitatea de extindere a exportului producției vinicole din autonomie și de reluare a exportului producției din carne, fructe și legume”, a menționat bașcanul.

Potrivit consilierului autonomiei pentru activități economice externe, Iurie Iacubov, încă cîteva întreprinderi vinicole din Găgăuzia vor primi acces pe piața rusă. Totodată, vor fi verificate companiile vinicole care au exportat producție vinicolă în Rusia anterior.

Iurie Iacubov a anunțat că în autonomie urmează să vină specialiști de la „Rospotrebnadzor” pentru a discuta problema accesului pe piața rusă pentru alte cîteva companii vinicole din regiune. Potrivit lui Iacubov, este vorba de 5-6 întreprinderi vinicole, care deja sînt pregătite să livreze în Rusia producție de calitate.

Problemele ce țin de extinderea producției vinicole vor fi discutate în cadrul adunării bașcanului cu membrii Asociației Vinificatorilor din Găgăuzia, ce urmează să aibă loc pe 15 mai.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав