Cutremure stiri: 502

Vlah le-a solicitat vinificatorilor din autonomie să nu admită reexportul în Rusia

16 mai. 2015,, 11:00   Economie
4476 3
Гагаузских виноделов ждут санкции в случае реэкспорта в Россию
Foto: inmarkon.ru
Originea produselor vinicole exportate în Federația Rusă trebuie să fie exclusiv găgăuze, iar dacă vor fi întreprinse încercări de reexportare a vinurilor din statele vecine, agenţii economici vor fi sancţionaţi. Avertizarea a fost făcută vineri, în cadrul reuniunii cu membrii Asociaţiei Vinificatorilor din Găgăuzia, de către başcanul Irina Vlah.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la site-ul oficial al autonomiei, Vlah i-a informat pe participanţi că, săptămîna viitoare, în Găgăuzia vor sosi specialiştii serviciului Rospotrebnadzor şi că trebuie să se pregătească pentru vizita lor, deoarece la finele vizitei va fi luată o decizie de majorare a numărului furnizorilor de vinuri din Găgăuzia şi FR.

Prim-vicebaşcanul autonomiei, Vadim Ceban, a subliniat că conducerea regiunii are nevoie de date exacte ale capacităţilor de producere şi volumul producţiei.

"În prezent avem 13 companii de producere a vinurilor. Noi trebuie să interacţionăm strîns. Pentru a nu avea falsificare a volumelor de vin produse", a menţionat el.

Irina Vlah le-a relatat membrilor Asociaţiei despre intenţia de a crea Fondul de sprijinire a agricultorilor, mijloacele în care se vor acumula datorită impozitării companiilor, ce exportă în Rusia.

"Mecanismul urmează a fi aprobat de Adunarea Populară a Găgăuziei", a spus ea.

Vinificatorii au informat conducerea autonomiei despre dificultăţile existente în procesul de exportare a producţiei în Federația Rusă, în special din cauza cotei impuse de partea rusească la mărfurile din Moldova.

În cadrul reuniunii s-a discutat posibilitatea participării companiei găgăuze la Forumul vinificaţiei la Marea Neagră, care va avea loc pe 2-3 iulie la Krasnodar.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав