Cutremure stiri: 501

Consiliul Electoral din Orhei cere opinia reprezentanţilor instituţiilor de drept

18 mai. 2015,, 14:19   Societate
4376 2

Избирком Оргеева ждет ответов от силовиков: можно ли регистрировать Шора кандидатом в мэры или нет
Foto: replika.md

Consiliul Electoral de Circumscripţie Orhei le-a solicitat instituţiilor de drept să spună dacă Ilan Shor poate fi înregistrat în cursa pentru alegerile locale din 14 iunie. Răspunsul la interpelare urmează să fie dat pînă în 20 mai.

Preşedintele consiliului, Victor Şeremet, a declarat pentru Publika TV că a solicitat Ministerului de Interne, CNA, Procuraturii Generale şi celei anticorupţie să spună dacă omul de afaceri, acuzat în dosarul BEM, poate candida prin întrunirea condiţiilor prevăzute de articolul 13 al Codului Electoral.

Acesta stabileşte interdicţii pentru persoanele condamnate la închisoare şi pentru cele care au antecedente penale nestinse pentru infracţiuni săvîrşite cu intenţie.

Consiliul de Circumscripţie urmează să decidă, pînă în 21 mai, asupra înregistrării lui Shor în cursă. Omul de afaceri este candidatul desemnat de Mișcarea Social-Politică "Ravnopravie" pentru funcția de primar al oraşului Orhei.

Shor se află în arest la domiciliu din 6 mai, fiind învinuit în dosarul creditelor neperformante în valoare de 450 de milioane de euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав