X 
Cutremure stiri: 501

Companiile moldovenești descoperă piața țărilor Baltice

18 mai. 2015,, 15:45   Business
2186 2
Молдавские компании открывают для себя рынок стран Балтии
Foto: tribuna.md
În perioada 18-22 mai, un grup de companii din Moldova se află într-o misiune de afaceri în țările Baltice pentru descoperirea piețelor de desfacere a produselor autohtone, precum și pentru studierea experienței statelor Baltice în procesul integrării economice cu Uniunea Europeană, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Camerei de Comerț și Industrie a Moldovei, din componența delegației fac parte reprezentanți ai companiilor din industria ușoară, printre care proprietarii brandurilor Vitalie Burlacu, Feodora, Acvila Group, precum și întreprinderi din industria alimentară, în special, producători și exportatori de miere și fructe proaspete. În afară de aceasta, din componența misiunii de afaceri fac parte reprezentanții Ministerului Economiei, care vor efectua o prezentare a impactului și posibilităților investiționale deschise în fața Moldovei, grație semnării Acordului privind Zona de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător cu Uniunea Europeană (DCFTA).

Misiunea de afaceri în țările Baltice a fost organizată de Camera de Comerț și Industrie a Moldovei, în parteneriat cu Asociația Businessului European, în cadrul proiectului „DCFTA. Informarea și consolidarea capacităților agenților economici”, finanțat de Guvernul Suediei prin intermediul Corporației Financiare Internaționale (IFC).

În fiecare dintre cele trei țări baltice, companiile moldovenești vor participa la forumuri economice bilaterale, în cadrul cărora va fi prezentat specificul mediului de afaceri, reglementările de import, fiscale, evoluția economiei și dezvoltării companiilor concrete din țările Baltice după aderarea la Uniunea Europeană. Totodată, reprezentanții companiilor moldovenești vor susține întrevederi B2B cu potențiali parteneri din țările Baltice, precum și vor vizita cei mai mari importatori și distribuitori de produse alimentare din Letonia și Lituania, Maxima LV și Maxima LT.

La 21 mai, delegația moldovenească va participa, la Riga, la forumul de afaceri care se va desfășura în cadrul summitului Parteneriatului Estic. Forumul este organizat de președinția lituaniană a Consiliului UE, Confederația Patronatelor a Lituaniei (LDDK), în colaborare cu Confederația Businessului European Business Europe.

Despre participarea sa la Forumul de afaceri al Parteneriatului Estic de la Riga au anunțat companiile de top din 39 de țări. Scopul evenimentului este de a evalua realizările Parteneriatului Estic din perspectiva comunității de afaceri și de a continua dialogul asupra dezvoltării acestei inițiative europene, în special a cooperării economice bilaterale și multilaterale între UE și cele 6 țări membre ale Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina).


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав