X 
Cutremure stiri: 505

Cine sînt candidaţii pentru funcţia de primar general al Chişinăului (FOTO)

19 mai. 2015,, 09:15   Politică
7120 3
Foto: noi.md
Iată cine se vor bate pentru fotoliul de primar general în aceste alegeri. Informaţiile au fost luate de pe e-democracy.md şi wikipedia.org.

VASILE CHIRTOCA – născut la 20 septembrie 1958, în s. Ghidirim, UTA din stînga Nistrului. A absolvit Institutul Politehnic din or. Odesa, Ucraina. Preşedinte al companiei "DAAC-Hermes". Căsătorit, are doi copii. A fost înaintat la funcţia de primar din partea PCRM.

ZINAINA GRECEANÎI – născută la 7 februarie 1956, în s. Metalist, regiunea Tomsk, Federaţia Rusă. Deputat PSRM, fost premier. În 1982 a absolvit Universitatea de Stat din Moldova, specialitatea economist. Căsătorită, are doi copii.

ILIAN CAŞU - născut la 6 februarie 1972, în s. Sadaclia, r-nul Basarabeasca. În perioada 1998–2003 a fost doctorand la Universitatea Syracuse, New York, SUA, fără a susţine teza. În perioada 2007–2014 a fost consultant politic la Ambasada Republicii Turcia la Chişinău. La 22 aprilie 2015 a fost desemnat candidatulPartidului Nostru la funcţia de Primar general. Este căsătorit, are doi copii.

OAZU NANTOI- născut la 3 februarie 1948, în s. Vancicăuţi, r-nul Edineţ. Candidat din partea Blocului Platformei Populare Europene din Moldova. În 1970 a absolvit Universitatea Tehnică din Chişinău. Este analist politic şi director de programe la Institutul de Politici Publice. Este căsătorit, are doi copii.

TIMOTEI ŢURCANU – născut la 28 noiembrie 1949, în s. Chişcăreni, r-nul Sîngerei. În 1972 a absolvit Institutul Politehnic din or. Chişinău, Facultatea de Construcţii. Din 2008 este şef serviciu construcţii, B.C. "Moldindconbank". Desemnat candidatul PNL la funcţia de Primar general. Este căsătorit, are doi copii.

SERAFIM URECHEAN - născut la 2 februarie 1950, în s. Larga, r-nul Briceni.Înaintat din partea PLDM. A fost primar al Capitalei din 1994 pînă în 2005. Actualmente este preşedinte al Curţii de Conturi. În 1985 a absolvit Şcoala Superioară de Ştiinţe Politice din Leningrad, Federaţia Rusă. Este căsătorit, are doi copii.

MIHAI CÎRLIG - este înaintat din partea Partidului Popular din Moldova. A fost pretor al sectorului Rîşcani al Capitalei.

VALERI KLIMENKO - desemnat să candideze din partea Mişcării social-politice "Ravnopravie", fost consilier municipal, jurnalist, istoric, preşedintele Congresului Comunităţilor Ruse din Republica Moldova.

ELIZAVETA MOSCALCIUC - născută la 28 martie 1986, în or. Chişinău. A fost desemnată să candideze din partea Partidului "Renaştere". În 2010 a absolvit Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testemiţanu". Din 2014 este medic de familie.

GRIGORE PETRENCO - a fost desemnat să candideze din partea Partidului "Casa noastră - Moldova". Este fost deputat PCRM.

ANATOLIE PROHNIŢCHI - a fost desemnat să candideze din parteaPartidului Ecologist "Alianţa Verde" din Moldova.

MARCEL DARIE - născut la 5 februarie 1978 în or. Ialoveni. Desemnat să candideze din partea Partidului Legii şi Dreptăţii. În 2001 a absolvit Universitatea de criminologie din Republica Moldova, specialitatea jurist. Din 2014 este preşedinte al Asociaţiei obşteşti "Pro Chişinău".

TATIANA TOMACU - a fost înaintată să candideze din partea Partidului Patrioţii Moldovei.

OLEG BREGA - născut la 26 octombrie 1973 în s. Pepeni, r-nul Sîngerei. Înaintat să candideze din partea partidului "Democraţia Acasă". Este activist civic. În 2011 a devenit magistru în studii europene la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, Romînia.

MONICA BABUC - născută la 29 martie 1964, în s. Bardar, Ialoveni. Este Ministru al Culturii din 30 mai 2013. A fost înaintată să candideze din partea PDM.

IGOR CĂLDARE - a fost înaintat din partea Blocului electoral "Lista Poporului".

DORIN CHIRTOACĂ – născut la 9 august 1978, în or. Chişinău. A fost desemnat să candideze din partea PL. Este primarul Capitalei din 2007 pînă în prezent. În 2001 a absolvit Universitatea Sorbonna din Paris.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав