Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4066

Expert: Din cauza gestionării incorecte, Chişinăul a pierdut în ultimii ani sute de milioane de lei

19 mai. 2015,, 16:10   Economie
2717 1
Потери в сфере госзакупкок – около 1 миллиарда леев
Foto: ipn.md
În urma operaţiunilor financiare dubioase, Primăria Chişinău nu a putut folosi la modul cuvenit peste 1,2 miliarde de lei ($67,6 mil.) din bugetul de stat, 10% dintre care pur şi simplu au fost pierdute. Asemenea concluzii a prezentat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia "Infotag", economista Centrului Analitic Independent Expert-Grup, Tatiana Savva.

Ea a spus că, bazîndu-se pe rapoartele Curţii de Conturi (CC) din ultimii ani, administraţia capitalei nu a putut folosi resursele din fondul de investiţii, precum şi la gestionarea patrimoniului public.

"Conform rapoartelor, circa 400 de milioane de lei din fondul de investiţii se foloseau în alte scopuri decît cele prevăzute. În cazul patrimoniului public, doar în 2009-2012 abaterile la gestionarea acestuia au depăşit 800 de milioane de lei. Conform concluziilor CC, în timpul acestor operaţiuni 10% pur şi simplu dispar, în prejudiciul bugetului", a menţionat Savva.

Potrivit ei, o altă problemă importantă ține de gestionarea fondului de rezervă.

"Fondul de rezervă are scopuri clare, care vizează situaţiile excepţionale. Administraţiile locale şi organele centrale suplinesc fondul de rezervă pentru a evita cazurile neprevăzute, însă în Moldova totul este diferit: banii sînt folosiţi pentru concerte şi evenimente sportive. Este o acţiune politică şi nicidecum situaţie excepţională", a spus Savva.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?