Cutremure stiri: 505

Lavrov: Rusia nu va permite SUA să se amestece în afacerile sale interne

20 mai. 2015,, 16:20   Externe
3931 4

Foto: ruvr.ru

Rusia nu va permite un amestec al SUA în afacerile sale interne, a declarat miercuri ministrul rus de externe Serghei Lavrov, chemat la raport în Consiliul Federației (camera superioară a parlamentului rus), relatează TASS.

'Cred că astfel de acțiuni ar fi devastatoare pentru relațiile noastre bilaterale', a avertizat șeful diplomației ruse.

El a spus că știe de recomandarea unei comisii a Parlamentului European privind susținerea financiară a forțelor antiguvernamentale în Federația Rusă, dar că aceasta nu are caracter juridic obligatoriu.

'Să vedem cum va acționa Comisia Europeană. Sperăm să existe oameni rezonabili acolo', a adăugat Lavrov.

Dar acesta nu este singurul exemplu de amestec în afacerile interne pe calea finanțării celor care se opun guvernului în exercițiu, a afirmat Lavrov, invocînd legea recent promulgată de președintele american Barack Obama cu privire la sprijinirea libertății presei în Ucraina, în care există o secțiune ce vizează Federația Rusă, formulată în același spirit, și care prevede alocarea a aproximativ 60 milioane de dolari (forțelor ruse de opoziție).

'I-am avertizat pe omologii noștri că nu vom accepta astfel de acțiuni', a afirmat Lavrov, reiterînd că aceste acțiuni ar putea fi devastatoare pentru relațiile bilaterale ruso-americane.

După o perioadă de tensiuni între Moscova și Washington ca urmare a rolului Rusiei în criza ucraineană, recenta vizită a secretarului de stat american John Kerry (la 12 mai) la Soci, unde s-a întîlnit cu președintele rus Vladimir Putin și cu ministrul de externe Serghei Lavrov, a fost văzută de Kremlin ca semnul unei posibile destinderi în relațiile dintre cele două țări.

După cum a relatat CNN, la întîlnirea dintre Kerry și Putin a fost 'spartă gheața', dar în față e un drum lung de parcurs pentru îmbunătățirea relațiilor bilaterale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав