Cutremure stiri: 505

Moscova avertizează: Rusia cere SUA să se retragă din estul Europei

21 mai. 2015,, 04:00   Externe
5712 6

Foto: mir24.tv

Autoritățile ruse s-au lansat într-un șir de declarații care acuză SUA de toate probleme din Europa, Africa, Orientul Mijlociu și Munții Caucaz. Moscova se pretinde a fi o altă victimă a uneltirilor americane.

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat miercuri, în fața Consiliului Federației, camera superioară a Parlamentului de la Moscova, că Rusia nu va permite Statelor Unite să se implice în afacerile sale interne prin intermediul ONG-urilor pe care le finanțează. „Astfel de acțiuni ar fi devastatoare pentru relațiile noastre bilaterale”, a subliniat Lavrov, citat de Agerpres. El și-a exprimat speranța ca și Uniunea Europeană să renunțe la susținerea financiară a forțelor „antiguvernamentale” din statul rus. Declarațiile lui Lavrov au avut loc la scurtă vreme după ce deputații ruși au votat o lege care permite interzicerea ONG-urilor străine care sunt o amenințare pentru „securitatea statului”.

La rândul său, Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a declarat în timpul reuniunii Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC) că activitatea NATO de la granițele Rusiei amenință atât Rusia, cât și aliații Moscovei. „Au devenit tipice „acțiunile indirecte” — folosirea potențialului protestatar al populației, al organizațiilor radicale și extremiste, al unor frecvente campanii militare”, a afirmat reprezentantul rus. El a dat ca exemplu „Primăvara Arabă”, războaiele din Siria și Irak, incidentele din Caucazul de Sud și conflictul din Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав