X 
Cutremure stiri: 506

Liberalii propun interzicerea magazinelor duty-free la intrarea în țară

28 mai. 2015,, 11:57   Societate
2733 0

Liberalii propun interzicerea magazinelor duty-free la intrarea în țară
Foto : tvc.ru

Magazinele duty-free amplasate la intrarea în țară, precum și cel din Chișinău care deservește corpul diplomatic, favorizează schemele de evaziunea fiscală. De această părere sînt deputații liberali, care au înregistrat o inițiativă legislativă privind interzicerea amplasării acestor magazine înaintea punctului de control al pașapoartelor, la intrarea în țară, precum și în municipiul Chișinău, informează NOI.md.

Autorii propiectului au propus ca magazinul duty-free destinat diplomaților să fie amplasat în incinta Aeroportului Internațional Chișinău și nu în incinta hotelului din centrul capitalei, cum este în prezent.

„Prevederile actuale ale legii favorizează direct punerea în mod liber, în circulație a mărfurilor din magazinele duty-free, de către unii agenți economici de elită, fără plata taxelor vamale, accizelor și taxei pe valoare adăugată, prejudiciind astfel bugetul de stat cu sume impunătoare. Aceste excepții, aparent legale, dar care prejudiciază bugetul de stat și reprezintă un generator al corupției, trebuie anulate” a precizat deputatul liberal Gheorghe Brega.

Deși reprezentanții fracțiunii au insistat ca proiectul de modificare a Codului vamal să fie inclus pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Parlamentului, inițiativa a fost respinsă, pe motiv că nu are avizul Guvernului. La rîndul său, deputatul Valeriu Streleț a anunțat că PLDM lucrează la elaborarea unui proiect similar de lege. „Și noi sîntem în proces de elaborare a unui proiect al acest subiect, dar mai complex. Trebuie să analizăm toate informațiile detaliate în cifre mai întîi”, a punctat Streleț.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав