X 
Cutremure stiri: 506

MSE al Rusiei va arunca în aer funicularul avariat din Transnistria

4 iun. 2015,, 11:55   Societate
2706 3
Foto: ria.ru
Salvatorii de la Ministerul Situații Excepționale al Rusiei vor demola telefericul avariat din orașul transnistrean Rîbnița prin intermediul unei explozii, a comunicat jurnaliștilor Serviciul de presă al Ministerului joi.

În prezent a fost finalizată demontarea plasei de protecție de deasupra cartierului rezidențial, în total au fost demontate peste 2,6 mii de metri pătrați de plasă. În momentul de față au fost inițiate pregătirile către exploziile de probă, au fost fixați pilonii și inițiată demontarea cablurilor de rețea”, a spus reprezentantul MSE.

La 14 mai detașamentul MSE a sosit în Transnistria pentru continuarea lucrărilor de demolare a funicularului din orașul Rîbnița. În total, în această operațiune sînt antrenați peste 20 de angajați ai MSE – un grup operativ și specialiștii detașamentului „Țentrospas”, care au activat la Rîbnița în anul trecut.

Telefericul a fost un loc de atracție a orașului Rîbnița, o parte din acesta trecea peste rîul Nistru. A apărut cu peste 50 de ani în urmă, dar nu mai este folosit de 20 de ani și în această perioadă a devenit inutilizabil. Lungimea funicularului - aproximativ 3,7 km.

„Oricine era solicitat de autorități să acorde asistență în demolarea telefericului, nimeni nu dorea să-și asume această responsabilitate. Doar specialiștii de MSE al Rusiei au fost de acord să-l demoleze”, a menționat anterior Ministerul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав