X 
Cutremure stiri: 502

Saakașvili: Una din problemele regiunii Odesa este contrabanda din Transnistria

4 iun. 2015,, 14:55   Externe
5216 3
Саакашвили: Одна из главных проблем Одесской области — контрабанда из Приднестровья
Foto: dymskaya.net
Noul guvernator al regiunii Odesa, Mihail Saakașvili, a declarat că una din principalele probleme cu care se confruntă regiunea este contrabanda din Odesa. Declarația a fost făcută marți, pentru jurnaliștii georgieni, cu care noul guvernator a făcut o plimbare prin sediul Administrației regionale Odesa, scrie „Kommersant”.

Saakașvili a criticat sala de ședințe, declarînd că acolo „pute a Uniune Sovietică”. Guvernatorul a dispus să fie schimbată ambianța din biroul său personal – să fie scoase de pe pereți toate desenele, iar în locul lor să fie atîenată icoana Sfîntului Gheorghe. De asemenea, Saakașvili a remarcat că în birou sînt prea multe aparate de telefon, „ca în birourile sovietice”, notează tsnews.ru.

Examinînd harta regiunii Odesa, Saakașvili le-a declarat jurnaliștilor: „Transnistria stă deasupra Odesei!”, avînd în vedere că anume de acolo vin fluxuri mari de contrabandă. Guvernatorul a tras o paralelă cu Osetia de Nord, care „prezenta o problemă similară în timpul mandatului său de președinte al Georgiei”.

Saakașvili a anunțat că își va începe activitatea în funcția de guvernator cu reformarea cardinală a administrației regionale. „Aici sînt doar 27 de raioane. Trei guvernatori au fost numiți recent, pe ceilalți 24 îi disponibilizăm, sau mai exact, creăm o nouă echipă în bază de concurs. Anunț un concurs național, nu doar la nivel de Odesa”, a declarat Saakașvili, citat de „Kommersant”.

Mihail Saakașvili a fost desemnat în funcția de guvernator al regiunii Odesa pe 30 mai 2015 prin decretul președintelui Ucrainei, Petro Poroșenko. Anterior Saakașvili a obținut cetățenia Ucrainei, declarînd că pentru aceasta este gata să renunțe la cetățenia georgiană. În Georgia Saakașvili este anunțat în căutare – pe numele lui sînt intentate patru dosare penale. Autoritățile de la Tbilisi au solicitat în repetate rînduri Kievului predarea lui saakașvili, însă au fost refuzate de fiecare dată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав