Cutremure stiri: 501

Liberalii s-au adresat din nou Curții Constituționale

4 iun. 2015,, 15:21   Politică
2172 0

Liberalii s-au adresat din nou Curții Constituționale
Foto : noi.md

Deputații din fracțiunea liberală au depus o nouă sesizare la Curtea Constituțională, prin care solicită interpretarea unui articol din Constituție ce se referă la asumarea răspunderii Guvernului. Autorii sesizării sînt Mihai Ghimpu și Valeriu Munteanu, informează NOI.md.

Deputații vor să afle dacă numărul de acte legislative pentru care Guvernul îşi angajează răspunderea este limitat într-un cadru temporal scurt și care este procedura legală de urmat în cazul nepromulgării de către șeful statului a legilor pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea.

„În scopul evitării suprapunerii competenţelor legislative ale Guvernului şi Parlamentului, dar şi al eventualelor derapaje antidemocratice generate de absenţa dezbaterilor parlamentare legislative, considerăm că instituţia angajării răspunderii Guvernului urmează a fi utilizată în situaţii excepţionale, aşa cum reiese din voinţa legiuitorului constituant”, se arată în sesizarea PL.

Potrivit PL, aceste aspecte ale legii trebuie clarificate luînd în considerare faptul că Guvernul își asumă tot mai des răspundere politică pentru anumite proiecte de legi, în lipsa dezbaterilor parlamentare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав