X 
Cutremure stiri: 505

Autorităţile au inventat o nouă schemă de excludere a partidului condus de Usatîi din alegeri

5 iun. 2015,, 15:00   Politică
6057 9
Власти придумали изощренную схему по снятию партии Усатого с выборов
Foto: omg.md
În ajun s-a aflat despre o nouă provocare, pregătită cu scopul de a elimina Partidul Nostru din cursa electorală pentru alegerile locale din 14 iunie .

Epuizând subiectul produselor alimentare (în luna noiembrie 2014, autorităţile au acuzat formaţiunea politică a lui Usatîi de repartizarea unor inventate pachete cu hrişcă), autorităţile au decis să acuze Partidul Nostru de coruperea alegătorilor … cu flori.

Informaţia despre provocare a fost publicată pe reţele de socializare de liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi.

„Astăzi, cineva la o piaţă en gros din Chişinău, a cumpărat în numele meu 20 000 de trandafiri. Pregătesc eliminarea Partidului Nostru pentru coruperea alegătorilor. Să vedem, unde vor fi repartizaţi. Cred că la Bălţi. Candidatul PCRM, Octavian Mahu la una dintre întrevederi a declarat că „peste o săptămână nu va mai fi nici un Usatîi”…

Avocaţii partidului deja au expediat la CEC şi Inspectoratul de poliţie al sectorului Râşcani o cerere, în care solicită investigarea acestui caz şi prevenirea provocaţiei.

Amintim că acum o săptămână, în rezultatul unei „operaţiuni speciale”, în internet au apărut fotografii de la nişte depozite clandestine ale noilor „terorişti-extremişti” (care apar tradiţional în Moldova în ajunul alegerilor), unde „întâmplător” ziarul de partid al lui Usatîi „Puterea e în adevăr”.

Anterior, liderul Partidului Nostru a anunţat că candidaţii formaţiunii la alegerile locale, sunt ademeniţi insistent în nişte scheme dubioase, unde li se propune o remunerare solidă în schimbul declaraţiei că partidul condus de Usatîi este finanţat din exterior. Reprezentantul PLDM la CEC, Vasile Gafton, deja s-a pronunţat pentru eliminarea Partidului Nostru din cursa electorală, considerând că promisiunea lui Usatîi de a-i ajuta pe veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei, nu este altceva decât coruperea alegătorilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав