Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4067

Sondaj: Locuitorii Moldovei sînt nemulţumiţi de situaţia din ţară şi nu cred în Guvernul Gaburici

5 iun. 2015,, 16:30   Societate
2228 0
Опрос: 67% респондентов скептически относятся к правительству
Foto: ipn.md
Locuitorii Moldovei sînt nemulţumiţi de starea de lucruri din ţară şi nu cred că Guvernul Chiril Gaburici este capabil să îmbunătăţească situaţia. Acest lucru rezultă din datele sondajului "Opţiunile sociopolitice si economice ale cetăţenilor Republicii Moldova în preajma alegerilor locale din 2015", prezentate de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Moldova.

Preşedintele asociaţiei, Victor Mocanu, a spus vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia "Infotag", că sondajul a fost desfăşurat în perioada 20-30 mai, pe un eşantion de 1593 de cetăţeni. Marja de eroare este de ± 2,8%.

Conform rezultatelor sondajului, 3/4 dintre respondenţi consideră că situaţia din ţară evoluează într-o direcţie greşită, 16% - în cea corectă, 8% - nu ştiu.

61% dintre intervievați sînt nemulţumiţi de nivelul de viaţă, 15% - mai mult sau mai puţin, iar 23% - se află în dificultate să răspundă.

61% dintre cei chestionaţi consideră că în ultimii cinci ani situaţia economică s-a înrăutățit şi doar 15% - s-a îmbunătăţit, iar 21% consideră că situaţia economică nu s-a schimbat.

Potrivit lui Mocanu, "asemenea rezultate denotă faptul că cetăţenii nu văd schimbări pozitive".

Întrebaţi ce cred cetăţenii despre Guvernul Gaburici, 23% au răspuns că în perioada mandatului actualului guvern situaţia se schimbă spre bine, 67% sînt sceptici în acest sens, iar 11% nu s-au putut pronunţa la subiect.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?