X 
Cutremure stiri: 501

Usatîi: Gaburici a ieșit de sub controlul lui Plahotniuc și Filat

6 iun. 2015,, 12:15   Politică
13867 14
Усатый: Габурич вышел из-под контроля Плахотнюка и Филата
Foto: newsmoldova.md
Prim-ministrul Chiril Gaburici a ieșit de sub controlul lui Vlad Plahotniuc și Vlad Filat, încearcă să acționeze independent cu sprijinul Occidentului, dar el oricum va fi demis după alegerile locale, a declarat liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.
„Gaburici a exagerat. Ei (Plahotniuc cu Filat) astăzi nu înțeleg ce să facă cu el. El real a ieșit de sub controlul lor”, a spus Usatîi la 5 iuie în cadrul emisiunii „Vinerea cu Anatol Golea” de pe postul de televiziune RTR-Moldova.

Potrivit lui Usatîi, atunci cînd s-a format Guvernul, lui Gaburici i s-a spus încă pînă la numirea lui în funcție că va fi un premier temporar.

„El trebuia să activeze un an. Dar iată că a intervenit forța majoră. Filat a înțeles că dacă alegerile locale vor avea loc în luna aprilie a anului viitor, după cum se prevedea, acest lucru va duce la acea că Filat real va acumula doar 1 la sută. De aceea Filat imediat a schimbat situația, spunînd „să facem alegerile locale în luna iunie a acestui an”. Plahotniuc a răspuns: dacă alegerile vor avea loc în iunie, atunci vom schimba concomitent și premierul, după alegerile locale, așa cum ne-am înțeles, pe Candu, deși nici el nu ar fi împotrivă să devină premier. În acest context s-a iscat un conflict”, a spus Usatî.

El susține că Gaburici a obținut acordul de susținere din partea Occidentului: „El poate fi văzut zilnic la Tapiola (șeful Delegației UE în RM Pirkka Tapiola), și nu numai la Tapiola. Ei i-au spus: „Începe să-i bombardezi pe ambii, adică pe Filat și Plahotniuc, din partea noastră ai toată susținerea, nu te teme, nu îți vor face nimic”.

„Acum Gaburici va începe să „se zbenguie”, va începe să facă ceea ce trebuie să facă un prim-ministru, care nu este atașat cu o fundiță de un individ sau altul. Filat cu Plahotniuc trebuie să-l demită rapid, foarte operativ, deoarece Gaburici va începe acum să prindă viteză, va da de gustul funcției. El doar acum a început să înțeleagă că este Premier”, susține Usatîi.

El s-a arătat convins că Plahotniuc și Filat „nu vor putea să-l lase (pe Gaburici), deoarece el nu dorește să se domesticească”.

„M-a surprins plăcut acest lucru. Pe băieții, liberal democrații și democrații îi așteaptă probleme serioase”, a spus Usatîi, expimîndu-și totodată încrederea că „ei (Plahotniuc și Filat) îl vor demite imediat după alegeri”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав