X 
Cutremure stiri: 501

Candu: Dacă demitem conducerea Procuraturii Generale, blocăm ancheta în cazul BEM

9 iun. 2015,, 13:03   Politică
3182 6

Candu: Dacă demitem conducerea Procuraturii Generale, blocăm ancheta în cazul BEM
Foto: noi.md

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, privește sceptic solicitarea premierului Chiril Gaburici privind demisia in corpore a conducerii Procuraturii Generale și a altor instituții. Spicherul a sugerat astăzi presei că există puține șanse ca Parlamentul să dea curs revendicărilor premierului, informează NOI.md.

„Nu prea îmi dau seama cum ar trebui să demitem conducerea unei întregi instituții, care a extins investigațiile în sectorul bancar. Ar trebui să fim foarte atenți, mai ales în situația Procuraturii Generale, asta înseamnă că blocăm investigațiile, inclusiv în chestiunea legată de diplomele de studii ale premierului. Trebuie să avem o abordare atentă, cu rezultat. Însă, dacă o demisie dă un rezultat, atunci cu siguranță se va desfășura”, a spus Candu.

Politicianul a criticat modul în care Chiril Gaburici a cerut demisiile respective, prin intermediul rețelelor de socializare, fără a respecta procedura. Potrivit lui, un premier nu poate impune ultimatumuri președintelui țării. „Există o comunicare instituțională, mă bucur că scrisoarea a ajuns ieri după-amiază și la mine, lucrul acesta trebuia să se întîmple inițial și după asta pe rețelele de socializare”, a spus Candu.

Președintele Parlamentului a mai menționat că, în viitorul apropiat, pe scena politică ar putea avea loc schimbări radicale. „Ceea ce se întîmplă în stradă denotă dezamăgiri. Sînt sigur că în viitorul apropiat vor fi niște schimbări spre binele țării, mă refer la schimbări radicale în general, poate și în interiorul clasei politice, în așa fel încît să restabilim încrederea cetățenilor și a partenerilor externi”, a explicat Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав