Cutremure stiri: 506

Guvernul se întrunește astăzi în ședință. Ce probleme figurează pe agendă

10 iun. 2015,, 11:20   Politică
3409 0

Foto: noi.md

Mecanismul actual de declarare a veniturilor și proprietăților de către funcționarii publici urmează a fi revizuit. Cel puțin asta își propune Ministerul Justiției, care va prezenta un proiect de lege la acest subiect în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, informează NOI.md.

Scopul inițiativei este de a institui măsuri efective de prevenire și de combatere a îmbogățirii nejustificate și a conflictului de interese, în cazul funcționarilor de stat. Potrivit autorilor, în lipsa unui sistem unic de declarare a averilor și a unor prevederi clare în ceea ce privește conflictul de interese, verificarea proprietăților agenților publici nu este eficientă.

Nu doar mecanismul de depunere a declarațiilor de avere urmează a fi revizuit, dar și modul de constituire și funcționare a Comisiei Naționale de Integritate, care va fi redenumită în Centrul Național de Integritate. Proiectul este orientat spre sporirea credibilității acestei instituții, fortificarea mecanismului de verificare a declarațiilor de avere și asigurarea independenței agenților anticorupție. Autorii propun ca președintele și vicepreședintele CNI să fie numiți de șeful statului.

Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Guvernului mai figurează proiectul Regulamentului de organizare și funcționare a Oficiului Avocatului Poporului. Cabinetul de miniștri urmează să aprobe și o serie de modificări la Codul muncii și să avizeze Acordul privind zona de comerț liber cu Republica Uzbekistan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав