X 
Cutremure stiri: 503

Ștanski: Cercul blocadei s-a închis

10 iun. 2015,, 11:35   Politică
16723 25
Нина Штански: «Блокадное кольцо сомкнулось»
Foto: mfa-pmr.org
Ministrul de externe al nerecunoscutei RMN a subliniat într-un interviu pentru postul de televiziune „Zvezda” că situația din jurul Transnistriei s-a acutizat radical.

„Cercul blocadei s-a închis. Ucraina a blocat în totalitate importul nostru. Noi nu sîntem capabili să ne onorăm în deplină măsură angajamentele sociale față de populație. Ucraina a blocat și libertatea circulației locuitorilor Transnistriei cu pașapoarte rusești”, a declarat Nina Ștanski.

Reprezentanta Tiraspolului a subliniat că, spre deosebire de prima blocadă din anul 2006, cînd Ucraina a blocat doar exportul din Transnistria, acum restricțiile se referă și la importul din Ucraina. Ștanski a relatat, de asemenea, că Ucraina a concentrat la hotarul cu Transnistria forțe militare importante și acest proces continuă.

„Numărul formațiunilor militare la hotarul dintre Ucraina și Transnistria este în creștere, aceasta se vede cu ochiul liber. Unitățile militare sînt dislocate în imediata apropiere a punctelor de trecere, au fost create orășele de corturi și toate acestea tensionează situația”, a menționat Ștanski.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав