X 
Cutremure stiri: 501

Alegătorii cu dizabilităţi de vedere vor putea vota prin intermediul plicului-şablon

12 iun. 2015,, 09:45   Societate
1887 0

Foto: trm.md

Pentru a asigura persoanelor cu dizabilităţi de vedere posibilitatea de a-şi exercita opţiunile de vot fără asistenţa unei terţe persoane, Comisia Electorală Centrală (CEC) va dota toate secţiile de votare cu plicuri-şablon. Plicul-şablon este confecţionat dintr-un material alb şi flexibil, în partea dreaptă se găsesc perforaţii speciale pentru aplicarea ştampilei „Votat”, amplasate în corespundere cu patrulaterele concurenţilor electorali.

Alegătorul va identifica numărul de ordine al concurentului electoral înscris în buletinul de vot, găurit în limbajul Braille, prin pipăirea acestuia și numărarea perforațiilor în partea dreaptă a plicului-șablon, după care va putea aplica ștampila „Votat” în buletinul de vot, fără a avea nevoie de un însoțitor. După ce alegătorul își va exercita dreptul la vot, va scoate buletinul din plic, îl va plia, după care îl va introduce în urna de vot.

Potrivit CEC, această acțiune este realizată cu suportul Programului pentru îmbunătățirea democrației în Moldova prin suport parlamentar și electoral, implementat de către Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Moldova şi finanțat de către Guvernul Suediei și Guvernul Norvegiei.

Amintim că pentru alegerile locale generale din 14 iunie curent au fost constituite 1977 secții de votare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав