X 
Cutremure stiri: 501

A fost descoperită o piramidă financiară

12 iun. 2015,, 10:15   Societate
3239 1

Foto: obiectivbr.ro

In urma unei investigatii de amploare, efectuata de Inspectoratul de Politie si Procuratura Ciocana in colaborare cu Directia Operatiuni Speciale, a fost curmata activitatea unei grupari criminale care activa sub acoperirea unui brand comercial international, neinregistrata in R. Moldova, anunta Inspectoratul General al Politiei.

Gruparea de escroci si-a modelat afacerea sub forma unei piramide financiare timp de mai multi ani, cu scopul de a atrage persoane in interiorul organizatiei pentru o remunerare medie de 2000 de euro.

Politia presupune ca numarul persoanelor racolate ca membri ai piramidei financiare depaseste numarul de 5000, insa cert este ca incasarea banilor de la persoane si desfasurarea activitatii se efectua ilegal, iar banii incasati erau repartizati si insusiti de liderii acestei grupari, noteaza sursa citata.

Piramida financiara supusa investigatiilor prezinta un procedeu ilegal de castig a banilor in proportii deosebit de mari, bazat pe crearea unei imagini virtuale sub forma unei structuri piramidale, in care nivelurile sînt alcatuite din persoane (victime) care platesc o anumita suma la intrarea in schema.

Fortele de ordine au stabilit ca principala regula de castig este una foarte simpla: persoanele care ajung in fruntea piramidei pot castiga bani, numai daca racoleaza inca cateva persoane in schema. Astfel, fiecare din urmatoarele persoane racolate si intrate in schema, in aceasta organizatie virtuala, trebuie sa plateasca o taxa de intrare, de circa 2000 de euro, dupa care sînt obligate sa recruteze alti oameni care sa achite si ei taxa de intrare.

Venitul acestora este format din suma taxelor de intrare a persoanelor de la baza piramidei. Ca urmare, oamenii care stau la baza piramidei dau bani pentru altii aflati in varful acesteia. Fiecare nou participant plateste pentru sansa de a ajunge in varf si pentru a profita de platile celor care vor intra in joc mai tarziu.

Reiesind din rezultatele investigatiilor, lunar gruparea insusea de la victime mijloace valutare, estimate in medie la peste jumatate de milion lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав