Cutremure stiri: 501

Partidul lui Leancă nu va face alianță cu partidele de stînga

16 iun. 2015,, 15:12   Politică
2734 1

Partidul lui Leancă nu va face alianță cu partidele de stînga
Foto: gagauzmedia.md

Platforma Populară Europeană din Moldova, condusă de Iurie Leancă, nu va purta negocieri privind crearea alianțelor la nivel local cu PSRM, PCRM sau „Partidul Nostru”. Decizia a fost luată la ședința Consiliului politic al formațiunii, notează NOI.md.

Potrivit lui Iurie Leancă, în ciuda presiunilor la care au fost supuși concurenții PPEM în aceste alegeri locale, rezultatele au fost satisfăcătoare.

„Este un start foarte bun pentru o forță politică nouă care nu a fost încă înregistrată și care, pe durata campaniei electorale, s-a confruntat cu presiuni enorme din partea instituțiilor statului și a altor concurenți electorali. Mai mulți candidați de pe listele PPEM au fost intimidați, dar ei nu au cedat și au mers pînă la capăt. În urma acestor alegeri, putem spune că am trecut un test dificil, dar cu succes”, a subliniat Iurie Leancă.

Politicianul a mai menționat că în perioada imediat următoare va fi încheiat procesul de creare a Partidului Popular European din Moldova. În prezent are loc consolidarea structurilor teritoriale și pregătirea actelor necesare pentru înregistrarea noii formațiuni politice. Procesul de constituire a PPEM a fost lansat în a doua jumătate a lunii martie curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав