X 
Cutremure stiri: 505

Gaburici a refuzat să fie premier interimar

18 iun. 2015,, 15:37   Politică
4176 2

Gaburici a refuzat să fie premier interimar
Foto : protv.md

Chiril Gaburici l-a informat pe șeful statului că refuză să asigure interimatul funcției de prim-ministru pînă la constituirea unui nou executiv. Un demers în acest sens a fost expediat președintelui Nicolae Timofti, după ce ieri Curtea Constituțională a stabilit că pînă la învestirea noului guvern interimatul trebuie asigurat fie de premierul demisionar, fie de unul dintre vicepremieri, informează NOI.md.

„Refuz să asigur interimatul funcției pe motivele expuse odată cu demisia și solicit desemnarea unui prim-ministru interimar. În același timp, nu îmi doresc ca grupuri de interese să speculeze pe marginea deciziilor și declarațiilor mele din ultima perioadă, pentru a acumula capital politic și imagine”, a anunțat Gaburici.

Acesta și-a exprimat, din nou, speranța că demisia sa va determina formarea unei noi coaliții stabile în Parlament. „Îmi doresc ca liderii coaliției să vadă în demisia mea un start imediat al formării unei majorități parlamentare stabile și a unui nou guvern care să urmeze calea europeană a reformelor”, a declarat Gaburici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав