Cutremure stiri: 505

Fostul şef al Fiscului a fost condamnat la şase ani de închisoare

19 iun. 2015,, 08:45   Societate
3610 2

Foto: tribuna.md

Fostul şef al Fiscului Nicolae Vicol a fost condamnat, astăzi, la șase ani de închisoare de Judecătoria sectorului Rîșcani, într-un dosar de corupție. Totodată, acesta este obligat să plătească o amendă de 10.000 de lei. Mai mult, Vicol este anunţat în urmărire.

Amintim că, anterior, fostul şef al Inspectoratului Fiscal a promis că nu va mai părăsi ţara cînd vor avea loc şedinţele de judecată în care figurează ca bănuit.

Avocatul fostului şef al Fiscului spune că decizia de astăzi este ilegală.

"Decizia este una vădit ilegală, adoptată de o instituţie de judecată formată ilegal. Judecători care au emis sentinţa au acţionat ilegal pe tot parcursul procesului. Vom studia atent sentinţa şi atunci voi face declaraţii concrete. Momentan, Nicolae Vicol se sflă la tratament în Romînia. El s-a prezentat la şedinţa de judecată în momentul în care se afla la tratament. Participarea dînsului nu era necesară", a precizat avocatul.

PUBLIKA.MD aminteşte că fostul şef al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Nicolae Vicol, a fost reţinut, în luna februarie 2013, fiind bănuit de corupere pasivă, abuz în serviciu şi încălcarea inviolabilităţii vieţii private prin interceptări telefonice.

Fostul demnitar s-a remarcat prin răspunsurile sale docile - "Da, şefu!" - într-o coversaţie telefonică cu prim-ministrul de atunci Vlad Filat şi prin faptul că i s-a lăudat naşului său cu maşina "mişto" pe care a cumpărat-o.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав