Cutremure stiri: 501

Probleme de calculare a voturilor, la CEC

19 iun. 2015,, 11:45   Politică
7083 13
О проблеме с арифметикой в ЦИК-е при подсчете голосов
Foto: vladime.ru
Primul tur al alegerilor deja a trecut, însă pînă acum cititorii noştri au îndoieli în privinţa corectitudinii calculului voturilor. Astfel, „potrivit ultimei informaţii oficiale privind rezultatele alegerilor primarului la Chişinău, pentru 17 candidaţi au votat 99,99 la sută (296066) de alegători şi evident că 0,01 la sută sînt buletine nevalabile. Iar dacă facem recalcularea voturilor pînă la miimi, obținem un exces – 100,002 la sută. Dar, în mod cert, au existat şi buletine stricate. Probabil, cei de la CEC nu cunosc nu doar matematica, ei nu cunosc nici cea mai simplă aritmetică şi nu ştiu să ascundă nici cele mai neînsemnate fraude”, scrie Dumitru Barbalat.

În opinia lui, totul a început în finalul procesului de calculare a voturilor, cînd urma să se calculeze ultimele 3 la sută din voturi. „Dorin Chirtoacă rămînea în urma Zinaidei Greceanîi cu 2,5 la sută. S-au clarificat cu aceste 3 la sută şi brusc, Chirtoacă o ajunge şi o depăşeşte pe Greceanîi, şi încă cu 2 la sută. În final: au calculat încă 3 la sută, dar au adăugat 4,5 la sută. Foarte stranie aritmetică fac angajaţii CEC-lui. Sau altcineva.

Toate ciudățeniile în procesul de calculare a voturilor, deşi cu greu, ar putea fi acceptate. Dar cine şi în ce scop a trebuit să adauge cîteva procente în plus lui Dorin Chirtoacă atunci cînd era evident că el şi Greceanîi au ieşit în al doilea tur al scrutinului. Iată că acest lucru nu este clar deloc. Dar aceasta ţine, probabil, de mentalitatea noastră colectivă”, opinează cititorul .
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав