Cutremure stiri: 501

Rusia cere anchetarea aselenizării americane din 1969

19 iun. 2015,, 23:00   Externe
6560 6

Foto: polit.ru

Rusia cere o anchetă internaţională privind aselenizarea americană din 1969, anunţă un purtător de cuvânt al Comitetului de Investigaţii, după ce o anchetă condusă de către americani, vizând corupţia din cadrul FIFA, a pus la îndoială corectitudinea alegerii Rusiei drept gazdă a ediţiei din 2018 a Cupei Mondiale de fotbal, relatează Newsweek, potrivit mediafax.

Rusia şi Qatarul au negat amândouă că drepturile lor de a găzdui Cupa Mondială de fotbal ar avea legătură cu vreo faptă ilegală. Însă reprezentanţii FBI au confirmat că lansează o anchetă cu privire la procesul în care s-a desfăşurat alegerile acestor două state, pentru găzduirea celor două turnee finale.

Purtătorul de cuvânt al Comitetului de Investigaţii rus, Vladimir Markin, a răspuns anchetei FBI printr-un editorial publicat în ediţia de astăzi a ziarului Izvestia. Potrivit oficialului de la Moscova, Statele Unite au încălcat o linie atunci când "procurorii (n.r. americani) au decis să se declare arbitri supremi ai fotbalului internaţional" anchetând FIFA.

"Există un lucru şi mai rău, atunci când oficiali corupţi decid să lupte împotriva corupţiei cu mijloacele lor corupte", continuă oficialul rus, acuzând Statele Unite că-şi neglijează propriile probleme în acest domeniu. Într-o serie de acuzaţii uşor voalate, Markin pune sub semnul întrebării aselenizarea americană, subliniind că este necesară atât anchetarea dispariţiei unor secvenţe filmate la contactul Apollo cu Luna în 1969, cât şi testarea "validităţii" celor 400 de kilograme de rocă lunară colectată de misiuni americane ulterioare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав