Cutremure stiri: 505

NATO: Document secret privind strategia nucleara a Rusiei

22 iun. 2015,, 01:00   Externe
4673 3

Foto: glavcom.tv

Pentru prima data de la incheierea razboiului rece, tarile NATO vor dezbate, la mijlocul saptamanii viitoare, strategia nucleara a Rusiei. Ministri apararii ai Aliantei Nord-Atlantice vor analiza un document secret dedicat acestei probleme, relateaza Welt am Sonntag.

NATO intentioneaza sa analizeze cu atentie posibilitatile reale ale potentialului nuclear al Moscovei. Concret, participantii la reuniune vor analiza cum ar putea folosi Kremlinul armamentul nuclear in cnfruntarea cu Occidentul si care ar putea fi consecintele pentru NATO.

Necesitatea unei astfel de dezbateri s-a impus dupa recenta declaratie a presedintelui Vladimir Putin, potrivit careia Rusia intentioneaza sa-si completeze arsenalul cu inca 40 de rachete balistice intercontinentale, capabile sa strapunga chiar si cele mai sofisticate sisteme de aparare aeriana, precizeaza publicatia.

La intalnirea de la Bruxelles, ministri apararii vor decide cum sa devina fortele de reactie rapida ale NATO si mai rapide. Subunitatea Spearhead force poate fi desfasurata in numai 48 de ore, dar hotararile politice se adopta intr-un interval mai scurt. De asemenea, se intentioneaza o sporire a efectivului uman al acestor forte pana la 30.000 de oameni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав