Cutremure stiri: 505

Cine ar putea cîștiga turul II al alegerilor din Chișinău – sondaj

22 iun. 2015,, 12:17   Politică
8275 17

Cine ar putea cîștiga turul II al alegerilor din Chișinău – sondaj
Foto: moldova.org

Dacă duminica viitoare s-ar organiza turul II al alegerilor locale, 29,9 la sută dintre locuitorii capitalei și-ar da votul pentru candidatul PSRM, Zinaida Greceanîi, în timp ce pentru candidatul PL, Dorin Chirtoacă, ar vota 28,7%. Datele se conțin într-un sondaj de opinie realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova în perioada 16-20 iunie curent, informează NOI.md.

Datele studiului arată că alți 22 la sută dintre respondenți nu s-au determinat cu cine ar vota, iar 19 la sută nu ar veni la vot. O redistribuire a voturilor din rîndurile alegătorilor deciși ar arăta în felul următor – DorinChirtoacă 49%, Zinaida Greceanîi – 51%, arată sondajul.

Potrivit studiului, locuitorii capitalei sînt îngrijorați cel mai mult de nivelul precar de trai al populației și de corupția din instituțiile publice. Astfel, 19 la sută dintre respondenți își doresc o ameliorare a condițiilor de trai, 16 la sută – eliminarea corupției, circa 12 la sută din intervievați – soluționarea problemelor de infrastructură, iar alte 11 la sută – un oraș mai bine salubrizat și amenajat. Potrivit respondenților, primarul nou-ales al municipiului trebuie să acorde o atenție sporită anume acestor probleme, imediat după preluarea mandatului.

Sondajul de opinie a fost realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova pe un eșantion de 1147 de persoane selectate din toate cele cinci sectoare ale capitalei și din 12 suburbii. Marja de eroare a sondajului de ± 2,7 la sută.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав