Cutremure stiri: 503

Președintele Parlamentului: Soarta „Băncii de Economii” nu trebuie să fie decisă de politicieni

24 iun. 2015,, 12:45   Economie
2393 0
Спикер парламента: Решение о судьбе BEM должны принимать не политики
Foto: noi.md
Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că decizia cu privire la soarta „Băncii de Economii” trebuie să fie luată de profesioniștii în domeniul finanțelor, Banca Națională a Moldovei, nu de politicieni, notează NOI.md.

Comentînd ideea expusă anterior de liderii partidelor de la guvernare privind naționalizarea „Băncii de Economii” și concluziile experților Fundației Universitare a Mării Negre potrivit cărora naționalizarea băncii va costa circa 17% din PIB-ul Moldovei și ar putea provoca defaultul țării, Andrian Candu a subliniat că soarta „Băncii de Economii” nu trebuie să fie decisă de politicieni.

„Soarta băncilor nu trebuie să fie decisă de politicieni. Pentru aceasta există legislație, Banca Națională a Moldovei care decide dacă eliberează sau retrage licența, există proceduri legale privind procesul de insolvabilitate sau lichidare a băncii”, a menționat spicherul. Potrivit lui Candu, politicienii pot să dorească ca o asemenea bancă de sistem, cum este „Banca de Economii”, însă dacă se va considera că din punct de vedere profesionist și financiar naționalizarea băncii este o soluție dezavantajoasă pentru economia națională, atunci politicienii trebuie să accepte această decizie.

„Decizia privind soarta băncii trebuie luată ținînd cont de argumentele economice, costuri, eficiența și interesele statului”, a spus președintele Parlamentului. Andrian Candu a menționat că în cei 25 de ani de suveranitate a Moldovei politicienii s-au implicat destul în procesele economice, iar acum acestea trebuie lăsate în pace.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав