X 
Cutremure stiri: 505

România promovează eficient interesele Moldovei în NATO

24 iun. 2015,, 12:30   Politică
3591 17
Румыния эффективно продвигает интересы Молдовы в НАТО
Foto: aktiv.com.ua
Acest lucru l-au constatat miniștrii apărării ai Moldovei și României în cadrul unei conferințe de presă comune, convocate marți, 23 iunie, la Bruxelles, în ajunul ordinarei sesiuni a Consiliului miniștrilor apărării ai țărilor-membre ale NATO.

Șeful Ministerului Apărării al Moldovei, Viorel Cibotaru, a adus mulțumiri părții române și omologului său Mircea Dușa pentru asistența acordată la elaborarea și promovarea pachetului de măsuri, cunoscut drept inițiativa ”Consolidarea capacității de apărare” pentru Moldova. Reamintim că aprobarea formală a acestui pachet de documente va avea loc în cadrul actualei sesiuni a Consiliului miniștrilor apărării ai țărilor-membre ale Alianței. Consiliul își va începe lucrările miercuri, 24 iunie.

La rîndul său, ministrul Apărării României,Mircea Dușa, a dat o apreciere înaltă eforturilor depuse de Moldova pentru dezvoltarea cooperării cu NATO și elaborarea deprinderilor practice de interacțiune cu structurile Alianței. Mircea Dușa a calificat Moldova drept un partener vechi și serios al NATO, apreciind înalt participarea contingentului militar al Moldovei la operațiunea NATO de pacificare în Kosovo.

Părțile au constatat disponibilitatea pentru cooperarea ulterioară și susținerea reciprocă în cadrul programelor de parteneriat ale NATO.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав