Cutremure stiri: 505

CEC a precizat procedura de renumărare a buletinelor de vot şi regulile de votare în turul doi

24 iun. 2015,, 14:00   Politică
2465 0
Foto: noi.md
Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat procedura de renumărare a buletinelor de vot şi ordinea de vot în turul doi al alegerilor locale. Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la comunicatul CEC, aceste subiecte s-au examinat la şedinţa de marţi.

Conform instrucţiunii aprobate privind procedura de renumărare a buletinelor de vot la alegerile locale, decizia de recalculare o ia instanţa de judecată, abilitată să confirme rezultatele alegerilor în circumscripţia corespunzătoare. La adoptarea unei asemenea decizii renumărarea are loc în decurs de cel mult şapte zile calendaristice.

CEC a mai hotărât că alegătorii, care în perioada dintre primul şi cel de-al doilea tur al alegerilor locale generale, şi-au schimbat domiciliul sau reşedinţa vor putea vota în baza aceloraşi liste electorale, în secţiile de votare conform reşedinţei existente la data de 14 iunie 2015. De asemenea, persoanele care au împlinit vîrsta de 18 ani vor putea vota în secţiile de votare conform domiciliului sau reşedinţei şi vor fi incluşi în lista electorală suplimentară.

Alegătorii, a căror reşedinţă a expirat în această perioadă, vor putea vota la secţia de votare, în raza căreia îşi au domiciliul, dacă în circumscripţia respectivă se va desfăşura turul al doilea al alegerilor locale generale.

Conform deciziei CEC, persoanele care deţin acte de identitate fără cod numeric personal vor putea vota, fiind incluşi în lista electorală suplimentară, dacă vor demonstra faptul domicilierii lor în perimetrul secţiei de votare respective.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав