Cutremure stiri: 501

Trei dosare penale au fost intentate de procurori după turul II al alegerilor

1 iul. 2015,, 13:02   Societate
2365 1
Foto: publika.md
Procuratura Generală a inițiat trei cauze penale în urma neregulilor depistate în ziua de 28 iunie, cînd a avut loc turul II al alegerilor locale. Oamenii legii au semnalat două cazuri în care a fost împiedicată exercitarea liberă a dreptului de vot, la Sîngera și Băcioi, precum și cîteva cazuri de huliganism înregistrate la Băcioi și Chișinău, informează NOI.md.

Concomitent, au fost iniţiate procese penale pe faptul folosirii în satul Oxentea, raionul Dubăsari, a legitimaţiei false de observator naţional şi pe faptul pretinselor acţiuni de corupere a unui alegător din satul Zberoaia, raionul Nisporeni. Procuratura examinează și un caz de desfăşurare ilegală a agitaţiei electorale, produs în satul Marinici, raionul Nisporeni.

Anterior, în urma turului I al alegerilor locale, Procuratura a intentat trei dosare penale pe faptul coruperii alegătorilor și a acțiunilor de huliganism. Probele acumulate în fiecare dintre aceste dosare vor fi prezentate instanţelor de judecată, care urmează să se expună asupra legalității alegerilor din fiecare circumscripţie electorală.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав