Cutremure stiri: 501

Secretarul General al NATO a deschis în România o Unitate de Integrare a Forţelor

2 iul. 2015,, 18:00   Politică
2863 4
Генсек НАТО открыл в Румынии Интеграционное подразделение
Foto: nato.int
Jens Stoltenberg a efectuat o vizită în România, în cadrul căreia a luat parte la ceremonia de deschidere a primei Unități NATO de Integrare a Forţelor, relatează NOI.md. În viitorul apropiat astfel de structuri vor fi create încă în cinci țări.

Secretarul General al NATO Jens Stoltenberg a efectuat la 2 iulie o vizită de lucru în România. La București șeful Alianțe Nord-Atlantice, împreună cu Președintele României, Klaus Iohannis, a participat la ceremonia de deschidere a Unității NATO de Integrare a Forţelor. Această structură a fost creată în baza hotărîrilor adoptate în perioada 24-25 iunie la Bruxelles, în cadrul reuniunii miniștrilor apărării ale țărilor membre ale Alianței.

Jens Stoltenberg a adus mulțumiri României pentru contribuția ei la dezvoltarea Alianței și a menționat că această țară poate să se bazeze pe NATO: „Această unitate va transmite un mesaj clar: NATO este aici, este pregătit să apere România şi toate celelalte state aliate”, a specificat Stoltenberg.

În viitorul apropiat unități similare ale NATO vor fi formate în Bulgaria, Polonia, Estonia, Letonia și Lituania. Menirea acestor Unități de Integrare a Forţelor este organizarea pregătirii, suplimentării și asigurarea cu transport a forțelor NATO în cadrul rotațiilor planificate sau dislocării în regiuni noi. Unitatea este compusă din 30-40 de militari din țara în care este amplasată unitatea.

Hotărîrea politică privind oportunitatea creării Unităților NATO de Integrare a Forţelor a fost adoptată în cadrul summitului NATO care s-a desfășurat la Wales în septembrie 2014. În paralel este realizată decizia privind majorarea efectivului forțelor de reacție rapidă ale NATO în Europa de la 13 pînă la 40 de mii de militari. De asemenea, deja s-a anunțat extinderea împuternicirilor Comandantului suprem al Forțelor Aliate ale NATO în Europa.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав