Cutremure stiri: 505

Municipiul Bălţi are doi viceprimari noi

8 iul. 2015,, 08:15   Politică
5738 4

Foto: trm.md

Municipiul Bălţi are doi viceprimari noi. Este vorba despre Leonid Babii, responsabil de ramura economică, şi Lilia Sava, responsabilă de ramura socială. Funcţionarii au fost învestiţi în funcţii în şedinţa de marţi, 7 iulie, a Consiliului municipal Bălţi, fiind susţinuţi de majoritatea aleşilor locali, transmite IPN.

Leonid Babii, care este doctor în ştiinţe economice, a declarat pentru presă că în primul rînd vrea să studieze situaţia cu privire la buget şi cum au fost redirecţionate sursele pînă acum. Acesta îşi propune să elaboreze un plan strategic în care să fie stipulate principalele repere de dezvoltare economico-financiară a oraşului.

Lilia Sava, care este de specialitate profesoară, a declarat că va pune accentul în activitatea sa pe educaţie şi va începe cu condiţiile din instituţiile de învăţămînt din Bălţi. În ceea ce ţine de asistenţă socială, medicină, cultură, noul viceprimar a menţionat că are nevoie iniţial să se informeze cu privire la problemele existente şi să traseze obiectivele care urmează a fi îndeplinite.

Candidaturile celor doi viceprimari, propuse de către primarul Renato Usatîi, au fost susţinuţi de către consilierii din Partidul Politic „Partidul Nostru”, Partidul Socialiştilor şi Partidul Comuniştilor.

După alegerile din 14 iunie, în Consiliul municipal Bălţi majoritatea a fost acumulată de consilierii PPPN, 65,04% – 26 de mandate. PCRM are 3 mandate, iar Partidul Socialiştilor – 2 mandate. Blocul Electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova – Iurie Leancă”, Partidul Democrat, Partidul Liberal Democrat şi Partidul Liberal au cîte un mandat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав