X 
Cutremure stiri: 505

Negocierile dintre PLDM, PD și PL au ajuns în impas

8 iul. 2015,, 10:07   Politică
4032 4

Negocierile dintre PLDM, PD și PL au ajuns în impas
Foto : ff.md

Liderul PL, Mihai Ghimpu, sugerează că discuțiile cu colegii din PLDM și PD în vederea formării unei coaliții au intrat în impas, din motive necunoscute. Potrivit lui, ultima oară liderii celor trei formațiuni s-au întîlnit vinerea trecută, iar startul oficial al negocierilor nici măcar nu a fost dat, informează NOI.md.

Liberalul a dat de înțeles că, dacă se dorea cu adevărat formarea unei alianțe, aceasta ar fi fost creată timp de cîteva zile.

„Și domnul Filat, și domnul Lupu m-au sunat, ne-am întîlnit și am discutat per general despre probleme economice, cazul BEM, furtul miliardului. Săptămîna trecută a avut loc ultima noastră întîlnire. La început parcă am convenit că facem alianță, dar eu nu vreau să spun că da, facem alianță, pînă nu semnăm acordul. Data trecută am vorbit două luni de zile și la urmă au încercat să dea vina pe noi. De data asta sîntem deja mai atenți, mai rezervați. Nu știu, eu bănuiesc că ei poartă discuții și cu Voronin. Singuri spun că nu e timp, dar iată că au trecut patru zile. Am fi rezolvat și acordul și absolut totul, dacă s-ar fi vrut”, a specificat Mihai Ghimpu în cadrul unei emisiuni la Moldova 1.

Politicianul a menționat că în circumstanțele actuale negocierile trebuie să înceapă de la zero, întrucît PL nu va accepta să adere la alianța deja formată între PD și PLDM. „Aici sînt două puncte cheie, în primul rînd cum partajăm puterea? Să aderăm la alianța actuală e exclus sau ei să-și atribuie tot – la fel. Nu am înaintat nicio condiție. Noi vrem să găsim formula”, a spus Ghimpu.

Totodată, liberalul a declarat că formațiunea sa nu va vota orice candidatură pentru funcția de prim-ministru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав