X 
Cutremure stiri: 507

Ucraina: 12 ani de închisoare pentru folosirea sintagmei "Rusia"

8 iul. 2015,, 11:40   Externe
6873 11

Foto: cugetliber.ro

Se propune folosirea în locul cuvîntului "Rusia" a numelui complet "Federația Rusă" sau a cuvîntului "Moscovia", informează korrespondent.net.

Pe site-ul Radei Supreme a Ucrainei a fost publicat un proiect de lege al cărui autori propun să se interzică folosirea sintagmei „Rusia”.

În special, autorii proiectului de lege propun ca în locul sintagmei "Rusia" să fie utilizată doar forma completă "Federația Rusă" sau sintagma "Moscovia". Pentru încălcarea acestei reguli se propune introducerea răspunderii penale și pedeapsa cu pînă la 12 ani de închisoare.

Potrivit autorilor proiectului de lege, Rusia promovează o politică neprietenoasă, "imperială" față de Ucraina. În același timp, una dintre denumirile sale oficiale - "Rusia" - este de fapt numele istoric al teritoriului pe care se află Ucraina modernă. În acest sens, autorii documentului cred că folosirea cuvîntului "Rusia" ca un sinonim pentru Federația Rusă poate fi considerată ca o amintire agresivă pentru cetățenii Ucrainei despre caracterul vremelnic a statalității lor și ca o încălcare a suveranității de stat a Ucrainei.

Anterior, Parlamentul ucrainean a recunoscut Rusia ca stat-agresor. Mai mult, pe fondul anexării Crimeei și conflictului armat prelungit în partea de est a țării au fost interzise multe filme și seriale TV rusești. Ucraina a interzis, de asemenea, unor politicieni și oameni de cultură din Rusia intrarea în țară.

În conformitate cu Constituția Rusiei sintagma "Rusia" este numele oficial al țării, alături de Federația Rusă. Legea Supremă a țării definește aceste două nume ca sinonime complete.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав