Cutremure stiri: 501

Filat: Moldova va avea un nou guvern pînă la finele lunii iulie

9 iul. 2015,, 15:56   Politică
3375 7

Foto: gagauzmedia.md

Liderul PLDM, Vlad Filat, susține că termenul limită pentru formarea majorități parlamentare și învestirea noului guvern este sfîrșitul lunii iulie. Politicianul se arată încrezător că la Chișinău va fi formată o coaliție proeuropeană și un executiv funcțional, notează NOI.md.

„Nu ne-am întîlnit săptămîna trecută, dar pot să vă spun că ceea ce s-a realizat din acel moment a fost important. A fost pregătit tot ceea ce este necesar ca următoarea întîlnire să aibă un rezultat concret – anunțarea creării unei coaliției de guvernare proeuropene în Republica Moldova. Termenul limită în care guvernul să înceapă să muncească avînd mandatul politic este sfîrșitul lunii iulie”, a declarat Filat.

Întrebat care sînt principalele impedimente în procesul creării noii alianțe de guvernare, politicianul a menționat că „totul este ok”. „Sîntem pe calea cea dreaptă, lucrurile merg bine, de această dată sînt nu doar optimist, dar încrezător că vom reuși”, a punctat politicianul.

Liberal-democratul a mai anunțat că imediat după învestirea Guvernului vor începe negocierile cu Fondul Monetar Internațional în vederea implementării unui program de asistență financiară pentru Moldova.

Tot astăzi, liderul PL, Mihai Ghimpu, a precizat că în următoarele zile problema va fi soluționată. „Am vorbit ieri la telefon toți trei, astăzi trebuie să ne întîlnim. Cred că va fi coaliție. Eu cred că în cîteva zile se va hotărî”, a precizat Ghimpu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав