Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 277
Transnistria stiri: 1461

Transnistria se apără de piersici străini

9 iul. 2015,, 17:00   Economie
4237 0
Приднестровье защищается от иностранных персиков
Foto: zoom.ru
Conducerea republicii autoproclamate a introdus o taxă sezonieră de protecție la importul piersicilor în regiune, relatează NOI.md.

Printr-o hotărîre a autoproclamatei RMN, pe viitoarele două luni a fost introdusă o taxă vamală sezonieră la importul piersicilor, comunică agenția regională „Novosti Pridnestrovia”. Tariful a constituit 0,25 dolari la un kilogram. Totodată, după cum a reușit să clarifice NOI.md, prețul unui kilogram de piersici pe piețele din Transnistria constituie circa 0,27-0,45 dolari (3-5 ruble transnistrene) și, ținînd cont de experiența anilor trecuți, are tendință de a scădea pînă la 0,09 dolari.

Potrivit informației producătorilor agricoli transnistreni, în acest an, în Transnistria se așteaptă o recoltă a piersicilor de pînă la 700 de tone. Se preconizează că consumul intern pe două luni va constitui 400-500 de tone. După cum a menționat ministrul Dezvoltării Economice a autoproclamatei RMN, Alevtina Slincenko, volumul producției de piersici în anul curent „va permite asigurarea nu doar a necesităților populației, dar și a celor ale întreprinderilor de procesare”.

O astfel de taxă de protecție a fost introdusă în Transnistria și în anul trecut. Această măsură nu a dus la creșterea prețurilor pe piața internă a regiunii.

Ministrul Agriculturii și Resurselor Naturale a autoproclamatei RMN, Andrei Chirsta, a indicat în contextul introducerii taxelor că protecția pieței interne este o practică normală pentru toate statele. El s-a mai plîns că produsele agricole din Transnistria nu ajung pe piețele vecine, inclusiv în Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав